четверг, 22 марта 2012 г.

Вчені з Кореї і Росії хочуть клонувати мамонтів


За повідомленням української служби новин BBC, вчені Північно-Східного федерального університету в Якутську уклали угоду з сеульським Центром досліджень стовбурових клітин, яка передбачає клонування мамонтів на базі ДНК, що була отримана з хутра мамонта.

Вчені з Російської Федерації мають намір приєднатися до скандального відомого ембріолога на ім’я Хван У Соку з Сеулу. Саме він працює над відродженням мамонта за допомогою нового біологічного матеріалу, який раніше вдалося виявити у вічній мерзлоті.

Семен Григор’єв, який працює старшим співробітником Музею мамонта НДІ Прикладної екології Півночі в Якутську, пояснив журналістам служби BBC, що генетичною «базою» для клонування може стати індійський слон. Справа в тому, що він володіє дуже схожою ДНК.

За словами професора Григор’єва, для того щоб відтворити мамонта дослідникам достатньо отримати зразки хутра свіжого екземпляру тварини. Щоправда, зразки обов’язково потрібно відразу обробити на місці. Справа в тому, що в гіршому випадку ликвидация предприятий може деградувати при розморожуванні.

Нагадаємо, вчений Хван У Соку опинився в центрі міжнародного скандалу ще у 2006 році. В той час виявили, що результати його експериментів з клонування людини були сфальсифіковані. Але незважаючи на це, згодом йому все ж таки вдалося відновити свою репутацію, перш за все, завдяки тому, що він отримав ідентичні результати вовка, корови і кота.

Комментариев нет:

Отправить комментарий